MOBILNI SVJETSKI KONGRES

Zuckerberg najavio godinu virtualne stvarnosti, a Samsung brže i jače kamere Galaxy S7 serije

Foto: Reuters/PIXSELL
Galaxy
Foto: Reuters/PIXSELL
Galaxy
Foto: Reuters/PIXSELL
Galaxy
Foto: Reuters/PIXSELL
Galaxy
22.02.2016.
u 11:48
Mobilni svjetski kongres – MWC, sjecište je poslovne elite mobilne industrije bilo da se radi o telekom operatorima ili proizvođačima uređaja
Pogledaj originalni članak

Glavni grad mobilne industrije ovoga tjedna, kao i već dugi niz godina u veljači jest Barcelona. Mobilni svjetski kongres – MWC, sjecište je poslovne elite mobilne industrije bilo da se radi o telekom operatorima ili proizvođačima uređaja. Svjetski tehnološki lideri okupili se u ovom katalonskom gradu, a glavna zvijezda otkrivena je već prvog dana. Mark Zuckerberg, osnivač društvene mreže Facebooka učarao se na najočekivanijem događaju, predstavljanju noviteta Samsunga i po mnogima ukrao show te definitivno ovu godinu označio kao godinu virtualne realnosti, prenosi Vecernji.hr

- Uskoro ćemo živjeti u svijetu gdje svatko ima moć podijeliti svoja iskusta i to tako da doista uronite u njih uz pomoć uređaja za virtualnu stvarnost. Zamislite da možete u svakom trenutku sjediti sa svojim prijateljima i družiti se kao da su pored vas, naglasio je Zuckerberg, koji je priznao da je i sam ispočetka bio skeptik na temi virtualne stvarnosti, no danas vjeruje da VR ima potencijal postati najboljom platformom za društvene mreže. Facebook je 2014. kupio Oculus, predvodnika uređaja za virtualnu stvarnost te kako Zuckerberg ističe Facebook  planira nove investicije, posebice u aplikacije koji će društvene mreže ubaciti u virtualnu realnost.

Na predstavi Samsunga, naime, svima su podijeljene Samsung Gear VR naočale. One nisu novitet, no dva smartphonea koja će s njima bolje i brže surađivati svakako jesu. A osim novih mobitela Samsung je promovirao upravo tu sinergiju i novi način korištenja tehnologije.

Samsung je, dakle, predstavio nove poboljšane verzije mobitela iz serije Galaxy -Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge. Ono što vjeruju da će pribaviti nove korisnike jest profinjeni dizajn, unaprijeđena kamera te napredne softverske mogućnosti. Galaxy S7 i Galaxy S7 edge uvode prvu Dual Pixel kameru, koja omogućava snimanje svjetlijih i oštrijih fotografija, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Uz leću s većim otvorom blende i većim pikselima, kamera nudi brže okidanje i preciznije automatsko fokusiranje. Novi način rada - Motion Panorama donosi pokret u uobičajenim panoramskim fotografijama. Dijagonala zaslona iznosi 5,1-inča kod Galaxy S7, odnosno 5,5-inča kod Galaxy S7 edgea. 

Novi mobiteli nude i mogućnost brzog žičnog ili bežičnog punjenja baterije. Opremljeni su i tzv. hibridnom „ladicom“ za SIM karticu, koja omogućava umetanje microSD memorijske kartice kapaciteta do 200 gigabajta, za dodatnu pohranu podataka. Game Launcher novi je dodatak za igrače, omogućava upravljanje potrošnjom baterije i privremeno isključivanje obavijesti. Dodatno, korisnici mogu snimati svoje iskustvo igranja i dijeliti zaslon tijekom igre s prijateljima. Bilo da je riječ o povezivanju s novim Gear S2 pametnim satom i praćenjem vježbanja, ili spajanju s Gear VR uređajem kako bi putovali svijetom,

Novi Samsung Galaxy S7 i Galaxy S7 edge bit će dostupni u Hrvatskoj sredinom ožujka ove godine. Predbilježbe su počele korisnici u Europi koji naruče uređaj prije 5. ožujka dobiti će novi uređaj Samsung Gear VR, koji donosi potpuno novu dimenziju korisničkog iskustva uređaja Galaxy S7.
Samsung je predstavio ji Gear 360, kameru s mogućnošću snimanja kadra od 360 stupnjeva koja korisnicima omogućava snimanje, pregledavanje i dijeljenje najdražih trenutaka kroz fotografije i video-sadržaj.

Još jedan južnokorejski div LG briljirao je na sajmu sa svojim novim modularnim mobilnim uređajem koji radi na Android platformi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.