TIDE POD CHALLENGE

YouTube udara na bizaran i smrtno opasan trend koji se širi internetom

YouTube udara na bizaran i smrtno opasan trend koji se širi internetom
19.01.2018.
u 09:23
Trend je toliko uzeo maha da ga je YouTube odlučio suzbiti
Pogledaj originalni članak

Svakakvih neobičnih trendova bilo je na internetu svih ovih godina, no najnoviji je ne samo bizaran, već i opasan. Naime, radi se o takozvanom Tide Pod challengeu, u sklopu kojeg se ljudi "iz fore" snimaju dok namjerno grizu mala pakiranja tekućeg deterdženta, a snimke objavljuju na YouTubeu. 

Trend je toliko uzeo maha da ga je YouTube odlučio suzbiti. - YouTubeove smjernice zabranjuju sadržaj čija je namjera da potiče opasne aktivnosti koje imaju rizik od tjelesne ozljede. Radimo na tome da brzo uklanjamo označene snimke koje krše naša pravila - priopćili su iz YouTubea. YouTube zasad ostavlja snimke koje komentiraju trend, poput ove u kojoj ga autor naziva glupim:

Trend koji je navodno krenuo kao šala u međuvremenu se proširio, a osim nadzornih organizacija osudili su ga i u Procter & Gambleu, tvrtki koja proizvodi deterdžent Tide. 

Predsjednica američke Komisije za sigurnost potrošačkih proizvoda Ann Marie Buerkle rekla je da konzumacija ovog deterdženta može rezultirati smrću. - Ovo je počelo kao šala na internetu, a sada je otišlo predaleko - rekla je za CBS, koji također navodi da je najmanje deset smrtnih slučajeva povezano s probavljanjem ovih šarenih pakiranja deterdženta, koji djeci mogu izgledati poput slatkiša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.