od 14. ožujka

Wizz Air obustavlja letove prema glavnom gradu Moldavije iz sigurnosnih razloga

Wizz Air obustavlja letove prema glavnom gradu Moldavije iz sigurnosnih razloga
27.02.2023.
u 21:34
U priopćenju za javnost, tvrtka je objasnila kako je donijela "tešku, ali odgovornu" odluku o obustavi letova zbog "visokog, ali ne i neposrednog" rizika u zračnom prostoru Moldavije
Pogledaj originalni članak

Avioprijevoznik Wizz Air najavio je da će od 14. ožujka obustaviti letove za Kišinjev, glavni grad Moldavije, zbog zabrinutosti za sigurnost zračnog prostora.

U priopćenju za javnost, kompanija je objasnila kako je donijela "tešku, ali odgovornu" odluku o obustavi letova zbog "visokog, ali ne i neposrednog" rizika u zračnom prostoru Moldavije, prenosi Reuters. 

- Wizz Air pažljivo prati sigurnosnu situaciju u Moldaviji i stalno je u kontaktu s mnogobrojnim lokalnim i međunarodnim tijelima i agencijama kako bi osigurala najviša razina sigurnosti i zaštite operacija. Sigurnost putnika i posade i dalje je Wizz Airov prioritet broj jedan, a kao rezultat nedavnih događaja u Moldaviji i visokog, ali ne i neposrednog rizika u zračnom prostoru zemlje, Wizz Air je donio tešku, ali odgovornu odluku o obustavi svih letova za Kišinjev od 14. ožujka - navodi se u priopćenju kompanije. 

Ranije ovog mjeseca, Moldavija je privremeno zatvorila svoj zračni prostor na nekoliko sati kako bi istražila navode o objektu nalik na balon na nebu, dan nakon što je ta mala istočnoeuropska država optužila Rusiju da planira srušiti moldavsku vladu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.