Zaplijenili su tri tone kokaina:

Vrijedi čak 1,3 milijarde KM

Foto: ilustracija
Vrijedi čak 1,3 milijarde KM
01.05.2015.
u 09:03
Drogu je u Velikoj Britaniji prošlog četvrtka pronašlo plovilo Kraljevske mornarice na teretnom brodu MV Hamal. To je najveća zapljena droge u Velikoj Britaniji ikad
Pogledaj originalni članak

Britanska Nacionalna agencija za kriminal nedavno je pronašla tri tone kokaina vrijednog čak 500 milijuna funti (oko 1,3 milijarde KM). To je najveća zapljena droge u Velikoj Britaniji u povijesti. Plovilo Kraljevske mornarice presrelo je prošlog četvrtka teretni brod MV Hamal u kojem su pronašli kokain. - Pretraga ovog broda bila je dugotrajna i mukotrpna, a proveli su je iznimno kvalificirani stručnjaci koji su radili u teškim uvjetima. Rezultat je ogromno otkriće. Vjerujemo da je ovo najveća zapljena vrhunske droge u Velikoj Britaniji - kazao je John McGowan, stariji istražitelj Nacionalne agencije za kriminal.

Uhitili devet turskih državljana

Policija je uhitila devet državljana Turske koji su se nalazili u brodu. Osobe stare između 23 i 63 godine optuženi su za kaznena djela trgovine drogom, javlja Telegraph. Optuženi su u ponedjeljak izvedeni pred sud u Aberdeenu nakon čega su ostali u pritvoru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.