Minneapolis

Vratio zrakoplov kako bi pokupio putnike koji su kasnili na sprovod

Vratio zrakoplov kako bi pokupio putnike koji su kasnili na sprovod
03.01.2016.
u 14:15
Pilot tvrtke Delta Air Lines vratio je rulajući zrakoplov u zračnu luku kako bi pokupio obitelj koja je zakasnila na let kojim su išli na očev pogreb.
Pogledaj originalni članak

Obitelj Short kasnila je u dolasku iz Phoenixa 90 minuta i žurila na drugi let iz Minneapolisa u Tennessee. Hitali su na pogreb svom ocu, 56-godišnjem Rayju Shortu koji je preminuo od posljedica raka na plućima.

I dok je obitelj sva zadihana stigla do ulaza, aerodromsko im je osoblje zabranilo prolaz rekavši da su zakasnili na let te da kontrolni toranj sigurno neće dopustiti zrakoplovu da prekine uzlijetanje.

– Gospođa s kojom smo razgovarali rekla je da se tu više ništa ne može učiniti. Moje sestre i majka u očaju su popadale na pod i počele plakati dok sam ja urlao kroz staklo , kao da bi me pilot mogao čuti, prisjeća se Rick Short.

Pilot ga i nije čuo, ali ga je zato ugledao iz kabine dok je rulao po pisti; kaže i da je jasno vidio suze i tugu na članovima obitelji. Nazvao je djelatnike na ulazu i odlučio vratiti zrakoplov pred aerodromsku zgradu čim je saznao da će obitelj zakasniti na sprovod propusti li ovaj, zadnji let toga dana.

Suze očaja pretvorile su se tako u suze radosnice zahvalnih članova obitelji Short koji su se se tako ipak stigli oprostiti od svog oca i supruga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.