Srpski ministar potvrdio

Vojni kamp na Zlatiboru zatvoren zbog moguće zloupotrebe djece

Foto: YouTube screenshot
Vojni kamp na Zlatiboru zatvoren zbog moguće zloupotrebe djece
17.08.2018.
u 17:43
"Dali smo nalog za raspuštanje kampa prije svega zabrinuti zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti", rekao je Nebojša Stefanović
Pogledaj originalni članak

Kamp na Zlatiboru više ne postoji, rekao je srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović i objasnio kako je dao nalog za njegovo raspuštanje zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti, javlja RTS. 

"Dali smo nalog za raspuštanje kampa prije svega zabrinuti zbog moguće zloupotrebe djece i uznemirenja javnosti", rekao je Nebojša Stefanović. "Prioritet je bio da djeca budu sigurna i da se sigurno vrate kućama, što je i učinjeno", dodao je ministar, piše Index.hr. 

"U ovom trenutku u tijeku su završne faze rasklapanja tog kampa tako da on više ne postoji", zaključio je Stefanović.

Organizatori su ranije navodili kako su kamp za djecu od 12 godina naviše osnovali prema uzoru na slične kampove u Rusiji. Kamp su vodili srpski veterani iz ratova u bivšoj Jugoslaviji 90-ih godina. a djecu su osim vještina ratovanja učili i srpskoj "duhovnoj, nacionalnoj i vojnoj" povijesti i kulturi.

Glavni organizator kampa je izvjesni Željko Vukelić iz Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije, a inače bivši pripadnik vojske tzv. Republike Srpske Krajine.

Kamp je inače trebao završiti sutra.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.