RUSKI VOĐA

Vladimir Putin: Vole me zvati carem

Vladimir Putin: Vole me zvati carem
13.06.2017.
u 09:40
- Čini mi se da im se to sviđa i zato pričaju o tome. Oni se toga ne mogu riješiti - rekao je Putin.
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da su američki političari napravili veliku pogrešku kada su se usredotočili na antirusku retoriku tijekom predsjedničke kampanje, piše Sputnik. 

- Na žalost, SAD su razvile modu da spekuliraju i, rekao bih, zloupotrebljavaju rusko pitanje tijekom izborne kampanje - kazao je Putin i dodao da nakon kampanje američki političari redovito govore ruskima da ne obraćaju pažnju na tu predizbornu retoriku jer će se kasnije s njima dogovoriti.  

- Ali, žrtvovanje međunarodnih odnosa u tijeku aktualnih političkih procesa je, vjerujem, velika pogreška - rekao je Putin u intervju američkom redatelju Oliveru Stoneu. 

Ruski je predsjednik komentirao i činjenicu da zapadni mediji često o nju pišu kao o novom ruskom caru. On vjeruje da je to tako jer "zapadni mediji vole takve stare stereotipe".  

- Čini mi se da im se to sviđa i zato pričaju o tome. Oni se toga ne mogu riješiti - rekao je Putin. No, preskočio je činjenice da je najmoćniji čovjek Rusije već 17 godina, da vlada gotovo bez oporbe koja je ili u zatvorima ili u egzilu u zapadnim zemljama, a mnogi oporbeni čelnici su umrli pod sumnjivim okolnostima dok je on bio na vlasti.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.