KAOS U KABULU

VIDEO Stotine bježe nakon eksplozija, muškarac pokušao spasiti djevojčicu: 'Umrla je na mojim rukama'

Foto: Screenshot/Twitter
VIDEO Stotine bježe nakon eksplozija, muškarac pokušao spasiti djevojčicu: 'Umrla je na mojim rukama'
26.08.2021.
u 21:45
Brojni svjetski čelnici i dužnosnici osudili su napad u Kabulu, a Amerikanci potvrđuju kako među stradalima i ranjenima ima i njihovih vojnika
Pogledaj originalni članak

Na području pored zračne luke u Kabulu, pretrpane građanima koji žele pobjeći nakon što su talibani nakon 20 godina preuzeli vlast u Afganistanu, odjeknule su danas dvije eksplozije. Prema posljednjim informacijama, u eksplozijama je poginulo najmanje 60 osoba, a više od 140 ih je ranjeno. 

Eksplozije su se dogodile u kratkom vremenskom razmaku, a nakon njih građani su počeli trčati i bježati. Snimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju mnoge ljude, uključujući djecu i starije, kako bježe s područja detonacija. Na snimci objavljenoj na Twitteru, u pozadini se čuje i nekoliko pucnjeva. 

Jedan od očevidaca, koji je bio na aerodromu i pokušavao predati papire da dođe na red za evakuaciju, pokušao je spasiti djevojčicu ozlijeđenu u eksploziji. Vidio ju je u gomili i prenio u svoj kamion kako bi ju spasio, no umrla je na putu do bolnice. 

- Bilo je puno prometa. Odveo sam je u bolnicu, ali umrla je na mojim rukama. Pokušao sam, dao sam sve od sebe da joj pomognem, kazao je muškarac, navodi CBS News.  Brojni svjetski čelnici i dužnosnici osudili su napad u Kabulu, a Amerikanci potvrđuju kako među stradalima i ranjenima ima i njihovih vojnika. Točan broj stradalih još uvijek nije utvrđen, no on s vremenom, kako pristižu nove informacije, raste. 

VIDEO možete pogledati OVDJE

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.