priznato čudo

Vatikan: Papa Ivan Pavao I bit će beatificiran

Vatikan: Papa Ivan Pavao I bit će beatificiran
13.10.2021.
u 19:07
Papa Franjo je odobrio dekret kojim priznaje čudo pripisano pokojnom talijanskom Papi, čije je svjetovno ime Albino Luciani.
Pogledaj originalni članak

Papa Ivan Pavao I, koji je vladao samo 33 dana u 1978. godini, bit će beatificiran, približavajući se za korak proglašavanju sveca u Romokatoličkoj crkvi, priopćio je Vatikan u srijedu.

U priopćenju se navodi da je papa Franjo odobrio dekret kojim priznaje čudo pripisano pokojnom talijanskom Papi, čije je svjetovno ime Albino Luciani.

Ivan Pavao I izabran je 26. kolovoza 1978. kao nasljednik Pavla VI i iznenadno je umro 28. rujna. Njega je naslijedio Ivan Pavao II. čime je 1978. ušla u crkvenu povijest kao godina s trojicom Papa.

Njegova iznenadna smrt dala je poticaj za nekoliko knjiga u kojima se iznose teorije zavjere, među kojima su ubojstvo i trovanje, ali su one generalno odbačene i vjeruje se da je on umro od srčanog udara u snu. Preminuo je u 65. godini.

Vjeruje se da je čudo u slučaju Ivana Pavla I neobjašnjivo ozdravljenje 11-godišnje djevojčice u Buenos Airesu, sudeći po vatikanskim medijima, prenosi Reuters. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.