državna odvjetnica sad-a

Uzet ću u obzir preporuke FBI-ja oko istrage Hillary Clinton

Uzet ću u obzir preporuke FBI-ja oko istrage Hillary Clinton
02.07.2016.
u 07:19
Pogledaj originalni članak

Američka glavna državna odvjetnica Loretta Lynch rekla je u petak da će prihvatiti preporuke direktora Savezne policije (FBI) o tome treba li se povući iz istrage protiv demokratske predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton zbog korištenja privatne elektroničke pošte dok je bila državna tajnica.

Republikanci, a među njima i predsjednički kandidat Donald Trump, ocijenili su da dužnosnici koje su postavili političari, ne bi trebali sudjelovati u istrazi.

Lynch, koju je na dužnost imenovao predsjednik Barack Obama, rekla je da razumije zabrinutost no zasad nije najavila da se povlači sa slučaja.

"Bit ću obaviještena (...) i prihvatiti preporuke", rekla je Lynch. 

Sastanak s Billom Clintonom

Nedavno se Lynch sastala u Phoenixu u Arizoni  u zrakoplovu s Billom Clintonom, suprugom predsjedničke kandidatkinje što "baca sjenu" na istragu, o čemu je prvi pisao američki dnevnik The New York Times.

Američka savezna policija (FBI) istražuje je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju u vrijeme dok je bila američka državna tajnica (2009-2013) obavljala sa svog privatnog servera i privatne elektroničke pošte, a ne službene. Istraga je mjesecima bacala sjenu na njezinu kampanju za predsjedničke izbore u studenome.

"Sastanak između Billa (i ministrice Lorette Lynch) vjerojatno je isplanirala i željela Hillary", napisao je u petak Trump na Twitteru.

Republikanski predsjednički kandidat tvrdi da je sastanak trebao biti tajan i tako bi i bilo da lokalni novinar nije o njemu doznao, piše agencija AFP.

"Ima li ijedne osobe koja  vjeruje da je taj sastanak bio čista slučajnost", 'zatvitao' je Trump.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.