Akcija pobunjenika

Ubijeno osam ruskih i sirijskih generala

Ubijeno osam ruskih i sirijskih generala
03.02.2016.
u 21:49
Pogledaj originalni članak

Na području Brda Turkman u Siriji koje se nalazi na granici s Turskom ubijeno je 15 vojnih osoba od kojih osam sa činom generala u napadu koji je organiziran prilikom sastanka ruskih i režimskih generala, javljaju izvori bliski opoziciji.

Isti izvor navodi kako su se ruski i režimski generali sastali sinoć na tom području između mjesta Duveyrik i Selma kako bi razgovarali o napadima u tom dijelu Sirije, prenosi agencija Anadolija.

Naoružani pripadnici opozicije su nakon dojave izveli napad na grupu koja je održavala sastanak i tom prilikom usmrtili 15 vojnih osoba.

Napredovanje Vladinih snaga

Među 15 ubijenih se nalaze četiri ruska i četiri generala iz redova režima Bashara al-Assada.

U napadu je ubijen i ruski general pukovnik poznat pod imenom Yuri, a koji je navodno koordinirao napade na području Brda Turkman. Ostala trojica Rusa su bili sa činom brigadnog generala.

U napadu opozicijskih snaga ubijeni su i sirijski general majori Amid Munzur, Ali Jabir i Ali Umran, kao i brigadni general poznat po imenu Adnan.

Na području Brda Turkman u oblasti Latakija posljednjih tjedana Vladine snage su uz podršku ruskih zračnih napada zabilježile napredovanje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.