ROLLING FORK

U tornadima u Misipiju poginule 23 osobe

U tornadima u Misipiju poginule 23 osobe
25.03.2023.
u 14:22
Pogledaj originalni članak

Zvaničnici službi za hitne situacije u Misisipiju saopćili su da su 23 osobe poginule od tornada koji su u petak navečer pogodili tu saveznu američku državu, uništavajući zgrade i isključujući struju dok se nevrijeme koje je stvorilo tuču veličine loptice za golf kretalo kroz nekoliko južnih država.

Agencija za upravljanje izvanrednim situacijama Misisipija potvrdila je da su do subote u 06,20 sati poginule 23 osobe, deseci su ozlijeđeni i četiri osobe se vode kao nestale u kompletnoj državi.

Agencija je na Twitteru objavila da su timovi za potragu i spašavanje brojnih lokalnih i državnih agencija raspoređeni skupa s osobljem kako bi pomogli onima koji su pogođeni tornadom.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado izazvao štetu oko 96 kilometara sjeveroistočno od Jacksona, u Misisipiju. Ruralna mjesta Silver City i Rolling Fork javila su o razaranjima dok se tornado kretao ka sjeveroistoku brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, jureći prema Alabami kroz gradove Winona i Amory tijekom noći.

Guverner Misisipija Tate Reeves objavio je u postu na Twitteru u petak navečer da su timovi za potragu i spašavanje aktivni i da zvaničnici šalju još vozila hitne pomoći i sredstava hitne pomoći onima koji su pogođeni, prenosi AP.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.