Ukrajina

U tijeku je kapitulacija ukrajinske vojske u Debalcevu

U tijeku je kapitulacija ukrajinske vojske u Debalcevu
18.02.2015.
u 12:16
Sudeći po vijestima agencija i po objavljenim fotkama sa svih strana u tijeku je masovna predaja okruženih 8000 ukrajinskih vojnika u Debalcevu
Pogledaj originalni članak

Pripadnici ukrajinske vojske jutros su se počeli povlačiti iz strateški važnog grada Debalcevea, koji se već dulje vrijeme nalazi u obruču proruskih separatista, rekao je Semen Semenčenko, ukrajinski parlamentarni zastupnik i zapovjednik ukrajinske dragovoljačke bojne. "Izvlačenje vojnika iz Debalcevea odvija se planirano i organizirano", rekao je Semenčenko, čiju izjavu je prenijela i ruska agencija RIA Novosti. "Neprijatelj pokušava presjeći prilazne ceste i spriječiti izlazak vojnika", napisao je na Facebooku. Istodobno proruski separatisti tvrde da stotine ukrajinskih vojnika u Debalceveu polažu oružje i predaju se njihovim snagama.

Putin uvjetovao primirje "kapitulacijom" oko 8000 ukrajinskih vojnika u Debalcevu

"U Debalceveu je u tijeku masovna predaja oružja ukrajinskih snaga. Riječ je o stotinama ljudi", rekao je separatistički dužnosnik Maksim Leščenko, čije je riječi prenijela medijska služba separatista DAN.
Ukrajinski predsjednik Petar Porošenko potvrdio je kako povlači vojsku. Kijevske snage masovno predaju oružje, trenutačno drže samo 10 posto grada Delbaceva. Bjelorusija im nudi siguran koridor za povlačenje. Predsjednik Ukrajine Petar Porošenko objavio je kako povlači svoju vojsku iz grada Debaljceva, oko kog se danima vode krvave borbe sa snagama samoproglašene Donjecke Narodne Republike, javlja AFP. "Ukrajinska vojska je skupa sa Nacionalnom gardom jutros okončala operaciju planiranog i organiziranog povlačenja iz Debalceva. Možemo kazati kako je dosad 80 posto naših postrojbi napustilo taj grad", rekao je Porošenko u audio-poruci koju je objavila njegova tiskovna služba. Porošenko je prije polaska na prvu liniju, pohvalio ukrajinske snage za ispunjavanje dužnosti u obrani Debalceva i rekao da su oni svijetu pokazali "pravo lice bandita i separatista koji imaju potporu Rusije."

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BU
busen
15:48 18.02.2015.

Možeš im puhniti pod rep

IB
ivica.bila
17:32 18.02.2015.

sramota sta se radi a Rusi nista nisu dobili tim cinom osim osjecaja gadosti..

Avatar Izdajnik
Izdajnik
17:54 18.02.2015.

To je realnost nacizam,mržnja,protjerivanje. Svijet ništa nije naučio iz drugog sv.rata..prvog..rata na balkanu..Vraća se nacizam na velika vrata..ponižavanje drugih crnih,kosokih,cigana,židova,srba,muslimana, hrvata,komunjara,Ljudi čekaju da se pokažu u mraku da su jaki siluju,psuju..Putin radi šta hoče..niko mu nemože ništa..uz njega će pribuditi se Ustaše ,Četnici,,Mrak se vratio...