SARS-CoV-2

U svijetu više od 60 milijuna koronavirusnih infekcija

U svijetu više od 60 milijuna koronavirusnih infekcija
26.11.2020.
u 10:17
Pogledaj originalni članak

Globalni broj potvrđenih slučajeva koronavirusa u srijedu je dostigao  60 milijuna, ubrzavajući tempo novih infekcija, a Sjedinjene Države izvještavaju o rekordnom broju hospitalizacija, prenosi Reuters.

Dužnosnici Sjedinjenih Država, najteže pogođene države na svijetu, pozvali su Amerikance da ostanu kod kuće na predstojeći blagdan Dan zahvalnosti jer je sve veći broj pacijenata s COVID-19 doveo zdravstveni sustav na ivicu funkcioniranja.

Sjedinjene Države prijavile su milijun novih slučajeva COVID-19 u manje od tjedan dana, povećavajući ukupan broj prijavljenih infekcija na više od 12,5 milijuna, a broj smrtnih slučajeva na 260.000, pokazuju podaci Reutersa na osnovu službenih izjava.

Analiza podataka Reutersa pokazala je stopu novih infekcija koje se globalno povećavaju. Trebalo je samo 17 dana da se s 50 milijuna slučajeva pređe na 60 milijuna, u usporedbi s 21 danom koliko je trebalo da se s 40 milijuna brojka novooboljelih poveća na 50 milijuna.

Tijekom posljednjeg tjedna svakodnevno je prijavljeno oko 580.000 slučajeva, a tijekom posljednjih 70 dana prijavljeno je oko polovina svih slučajeva od početka pandemije, precizira Reuters.

U Europi je zabilježen milijun novih slučajeva u samo pet dana, što je ukupno više od 16 milijuna slučajeva, uključujući 365.000 smrtnih slučajeva.

Vlade diljem Europe bore se s nametanjem ograničenja javnog života, dok obiteljima omogućuju proslavu Božića uz mjere ograničenja.

Iako bi se nacionalno zaključavanje u Engleskoj trebalo završiti sljedećeg tjedna, Njemačka, Španjolska i Italija najavile su ograničenja tijekom blagdana, uključujući ograničenja za kućne posjete gostiju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.