turska

U oružanom napadu teško ranjen zamjenik načelnika Šišlija

U oružanom napadu teško ranjen zamjenik načelnika Šišlija
18.07.2016.
u 16:34
Pogledaj originalni članak

U oružanom napadu u Turskoj teško je ranjen zamjenik načelnika istanbulske općine Šišli, Cemil Candas. U okviru istrage vezane za pokušaj državnog udara vojnika pučista odanih terorističkoj organizaciji FETO/PDY donijeta je odluka o privođenju 3.200 osoba u Istanbulu, među kojima se nalaze vojnici, policajci, suci i tužitelji. Do sada su uhvaćene 2.474 osobe.

Istragu vodi Glavno republičko tužiteljstvo u Istanbulu. Suci, tužitelji, vojnici, oficiri, admirali, generali, policajci terete se za “formiranje oružane terorističke organizacije”, “članstvo u oružanoj terorističkoj organizaciji” kao i “poticanje na udar”.

Do sada je priveden 2.141 vojnik i 161 sudac i tužitelj. Vojnici, njih 127 među kojima se nalaze pukovnici, majori, potpukovnici, kapetani, nakon što su procesuirani u Odjelu za borbu protiv terorizma u Istanbulu, predani su Palači pravde u Istanbulu, prenosi N1. 

Kazneni sud u Istanbulu je donio odluku o zadržavanju u pritvoru 127 vojnika zbog “formiranja oružane terorističke organizacije” i “članstva u oružanoj terorističkoj organizaciji”. Ostale privedene osobe nakon što budu procesuirane bit će poslane nadležnim pravosudnim institucijama.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.