Sprječavanje širenja koronavirusa

U Njemačkoj barem do studenoga zabrana velikih skupova

U Njemačkoj barem do studenoga zabrana velikih skupova
17.06.2020.
u 18:55
Pogledaj originalni članak

Veliki skupovi barem će do studenog ostati zabranjeni u Njemačkoj kako bi se ograničilo širenje koronavirusa, piše u nacrtu sporazuma savezne vlade i regije u koji je imala uvid agencija France-Presse.

I osim ublažavanja mjera i smirivanja pandemije, "veliki događaji poput festivala, seoskih i gradskih proslava, uličnih zabava, vinskih manifestacija, streljačkih turnira ili sajmova nisu mogući trenutno i ... najmanje" do studenoga, piše u tom dokumentu koji će tijekom dana stupiti na snagu.

Kako se dodaje, bit će dopuštena ograničena okupljanja gdje je moguće držanje fizičke distance među sudionicima koji moraju nositi maske, i okupljanja koja omogućavaju "praćenje kontakata".

Minimalna distanca od 1,5 metara ostat će na snazi u javnom prostoru. Škole i vrtići nastavit će postupno  se otvarati i taj proces bi trebao biti okončan poslije ljeta.

Vlada i regije takođe ohrabruju Nijemce da koriste aplikaciju koja od jučer radi i već je preuzeta 6,5 milijuna puta, izjavio je ministar zdravstva Jens Spahn.

U Njemačkoj je do danas potvrđeno 187.184 zaraženih i 8830 žrtava, podaci su Instituta "Robert Koch", koji procjenjuje da se 173.600 osoba oporavilo.

Znak da virus i dalje cirkulira u Njemačkoj jest da se i dalje otkrivaju nova žarišta.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.