Veleposlanik Traina:

Trump želi preko austrijskog kancelara Kurza komunicirati s EU

Trump želi preko austrijskog kancelara Kurza komunicirati s EU
21.02.2019.
u 08:53
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump želi preko austrijskog kancelara Sebastiana Kurza komunicirati s Europskom unijom, izjavio je veleposlanik SAD-a u Austriji Trevor Traina.

Traina je, nakon razgovora Trumpa i Kurza u Bijeloj kući u Washingtonu, austrijskim novinarima kazao da je šef američke države predsjedniku austrijske vlade prenio želje koje ima od Europe.

Trump je, kako je dodao, izrazio nadu da će kancelar moći „organizirati“ odgovor.

- Predsjednik je s kancelarom razgovarao kao da razgovara s Europom - preneo je Traina, dodajući da je Kurz u Washingtonu govorio uime cijele EU, prenosi Al Jazeera Balkans. 

Po njegovim riječima, Trump s kancelarom nije razmijenio samo ljubazne riječi, već ga je shvatio veoma ozbiljno i s njim vodio „pravi razgovor“.

- Trump je bio veoma otvoren što se tiče frustracija u vezi odnosa s EU-om - dodao je on povodom aktualnog trgovinskog spora s Unijom.

Trump je izrazio nadu da će će Kurz njegove poruke prenijeti EU-u.

- Između njih je postojala dobra kemija - ukazao je Traina, dodajući da su Trump i Kurz imali odličan privatni razgovor

Trump je, kako ističe veleposlanik, bio veoma impresioniran „izbrušenim odgovorima“ kancelara.

- Kurz će napustiti Washington nakon što je ostavio pozitivan dojam kod ove vlade - uvjeren je Traina, ukazujući da će razgovori zasigurno voditi ka produbljenju saveza dvije zemlje.

Traina je kazao da je sastanak Trumpa i Kurza bio najvažniji sastanak na razini vlada dviju zemalja od kraja Drugog svjetskog rata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.