Biden:

Trump nije kvalificiran da bude predsjednik SAD-a

Trump nije kvalificiran da bude predsjednik SAD-a
16.08.2016.
u 07:45
Pogledaj originalni članak

Američki potpredsjednik Joe Biden kritizirao je Donalda Trumpa u ponedjeljak kazavši da republikanac apsolutno nije kvalificiran za predsjednika Sjedinjenih Država i da je zemlju već učinio manje sigurnom. 

Biden (73) je to rekao u u Scrantonu u saveznoj državi Pennsylvaniji gdje je rođen u skromnoj katoličkoj obitelji, a njegov je nastup bio prvi put ove godine u kampanji s demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton.

"Nijedan kandidat neke velike stranke u američkoj povijesti nije bio tako slabog znanja, niti je bio manje pripremljen za vođenje naše državne sigurnosti od Donalda Trumpa", upozorio je Biden i zaključio "On našu zemlju već sada čini nesigurnijom".

"Zapanjuje što on ne želi učiti", rekao je i dodao da Trumpa "nije briga za srednju klasu... On je ne razumije".

Biden se nadalje narugao Trumpu koji je pozitivno komentirao neke svjetske autokrate. 

"On bi volio i Staljina (da je ovaj živ)", rekao je Biden o Trumpu koji je pohvalio bivšeg iračkog predsjednika Sadama Huseina jer je ubijao teroriste.

Trump je imao i lijepe riječi za ruskog predsjednika Vladimira Putina.  

Biden je rekao nadalje da je Hillary Clinton o vanjskoj politici SAD-a zaboravila mnogo više nego što će Trump i cijeli njegov tim ikada znati. 

Uloga Joea Bidena u kampanji Hillary Clinton može biti važna za osvajanje srednje klase koju ponekad zavede populistička poruka Donalda Trumpa, posebice na sjeveroistoku SAD-a u pojasu zvanom "Rust Belt" (Zahrđali pojas), a čine ga države Pennsylvanija, Ohio, Illinois i Michigan koje su zahvaćene procesom deindustrijalizacije. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.