Bivši predsjednik Srbije

Tomislav Nikolić na čelu državnog Vijeća za suradnju Srbije s Rusijom i Kinom

Tomislav Nikolić na čelu državnog Vijeća za suradnju Srbije s Rusijom i Kinom
07.06.2017.
u 17:05
Pogledaj originalni članak

Bivši predsjednik Srbije Tomislav Nikolić potvrdio je u srijedu da je vladinom odlukom postavljen za predsjednika nacionalnog Vijeća za suradnju s Ruskom Federacijom i Kinom.

 "Do sada su to ministarstva radila samostalno. Nacionalno vijeće imat će sedam ministara i još sedam stručnjaka, a šansa koja nam se pruža za suradnju s Kinom se ne smije propustiti. Ekonomski želimo dosegnuti mnoge europske države koje su svu svoju pažnju usmjerile ka Kini jer se zna da je tu najviše zdravih i svježih investicija", rekao je Nikolić novinarima u Kragujevcu.

Nikolić je naglasio da je u posljednjih pet godina vidio kako je nedostajalo koordinacije za suradnju, te je najavio da će Vijeće "pripremiti katalog" svega onoga što Srbija ima i šta želi ponuditi, te "svega što je Kina do sada tražila".

Nikolić je odbio komentirati kadrovska rješenja i nagađanja tko će biti novi srbijanski premijer, rekavši kako ga više od toga tko će biti premijer zanima "hoće li vlada biti uspješna ili ne".

Tomislavu Nikoliću mandat predsjednika Srbije prestao je 31. svibnja, a njegova ranija najava da će se ponovno kandidirati za mjesto šefa države neformalno je povučena samo nekoliko dana poslije dogovora s tadašnjim premijerom Aleksandrom Vučićem i njegove ponude da se Nikolića imenuje predsjednikom Vijeća za suradnju s Rusijom i Kinom koje je vlada kasnije formirala.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.