PUTOVANJE ZA PAMĆENJE

Tigar na trajektu za Hvar! Jadrolinija: Nismo znali, nismo dužni pregledavati prikolicu

Foto: Facebook
Tigar na trajektu za Hvar! Jadrolinija: Nismo znali, nismo dužni pregledavati prikolicu
13.07.2021.
u 18:57
Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom
Pogledaj originalni članak

Putnici na trajektnoj liniji prema Hvaru imali su priliku voziti se ni manje ni više nego sa tigrom. Njega je, naime, netko od putnika prevozio na otok u prikolici. Nesvakidašnji prizor nije mogao proći nezabilježeno niti na društvenim mrežama pa se popularna stranica Prometne zgode i nezgode koja je objavila fotografiju neobičnog putnika našalila s pitanjem: "Je li platio kartu za Jadrolinijin trajekt?"

Slika je izazvala zgražanje građana, kako zbog sigurnosti samih putnika, tako i zbog sigurnosti same životinje. Za to vrijeme iz Jadrolinije poručuju da o svemu nisu bili obaviješteni.

- Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice, ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari i sl., a kako bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli - kazali su iz Jadrolinije Rijeka za Večernji list. Od upućenih u veterinarske propise, 24sata neslužbeno doznaje da je u ovom slučaju nedvojbeno prekršen čitav niz pravilnika i zakonskih propisa. Između ostalog, i činjenica da za takvu vrstu prijevoza vozač treba imati posebnu licencu, a prikolica posve sigurno nije primjerena niti je životinja osigurana od bijega. To je potvrdila i kompanija koja je prikolicu iznajmila.  Inače, Prijatelji životinja prije nekoliko godina upozoravali su da se na adresi Bili potok na otoku Hvaru nalazi neregistrirani Zoološki vrt u kojem je smješten veliki broj domaćih i divljih životinja, od kojih su neke i egzotične te da se te životinje nalaze u neadekvatnim uvjetima. Nije poznato je li životinja koja se nalazila na trajektu u vlasništvu tog zoološkog vrta jer vlasnik zoološkog vrta nije odgovorio na upite 24sata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.