HARTMANN:

Šokirana sam presudom Šešelju, vidjela sam njegova djela na terenu

Foto: arhiva
Šokirana sam presudom Šešelju, vidjela sam njegova djela na terenu
31.03.2016.
u 15:10
Pogledaj originalni članak

Šokirana sam ovom presudom, bez obzira što smo očekivali da će biti oslobođen po nekim točkama, izjavila je nekadašnja glasnogovornica Tužiteljstva haškog tribunala Florence Hartmann, komentirajući oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju.

"Bila sam direktan svjedok Šešeljevih djela ili njegovih pripadnika u Hrtovcima, istočnoj Slavoniji i istočnoj Bosni i ovo što sam čula danas je druga priča od one koju su preživjele žrtve, a koje su vidjeli novinari prisutni na pomenutim mjestima u to vrijeme. Vidjela sam Šešelja koji regrutira iz svog štaba u Beogradu, vidjela sam ga na terenu. Ispada da je on radio humane selidbe, preko malih oglasa i to je za mene šokantno", poručila je Hartmann.

Dodala je kako se Tribunal hvali milijunima dokumenata arhive i da će dozvoliti pristup toj arhivi, te se zapitala "čemu služi ta arhiva i ti dokazi?".

"O greškama Tužiteljstva možemo razgovarati, ali ne može se pričati priča o ratu koja nema veze sa događajima. Prema ovoj presudi ne postoji ni plan o 'Velikoj Srbiji" ne znam kako će se više okarakterizirati ovaj rat. Ovo je šokantno ne samo za osobnu odgovornost Šešelja, nego i za definiranje samog rata. Ovo je deformacija i manipulacija", poručila je Hartmann.

Govoreći o sudskom procesu kazala je kako je sudija Jean-Claude Antonetti pokazivao stav prema Šešelju i želio ga zaštititi.

"Svakako da svaki optuženik treba pravnu zaštitu, ali bilo je pristrasnog ponašanja sudije", zaključila je Hartmann. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.