Seksistička izjava

Skupština Srbije razriješila ministra obrane Gašića

Skupština Srbije razriješila ministra obrane Gašića
05.02.2016.
u 21:52
Pogledaj originalni članak

Skupština Srbije izglasala je večeras razrješenje ministra obrane Bratislava Gašića nakon seksističkog komentara upućenog novinarki "B92" Zlatiji Labović iz prosinca 2015. godine.

Za smjenu je glasalo 195 poslanika, među kojima i izaslanici vlasti i opozicije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije danas poslanike Skupštine Srbije da podrže njegovu odluku o razrješenju Gašića.

Vučić je, obrazlažući prijedlog pred izaslanicima Skupštine Srbije, rekao da je to učinio zbog izjave, ali i pristojnosti i moralnosti koja se od ministara očekuje, a ne zato što spori njegove rezultate.

On je naglasio da rezultate koje je Gašić postigao kao ministar odbrane ne spori jer su oni veoma dobri, te da je uradio mnogo i za Ministarstvo i za Vojsku, kao i namjensku industriju.

"Gašić sebi nikada ne bi poželio da kleči i znam da nije poželio ni devojci kojoj je to rekao. On je to rekao tek tako, ali mora snositi odgovornost i političke posljedice", naglasio je Vučić.

Sjednicu, koja je počela danas u podne, su oko 16.30 sati napustili izaslanici SNS-a, SPS-a i njihovi koalicijski partneri zbog uvrede izaslanika Demokratske stranke /DS/ Dragana Šutanovca upućene predsjedniku parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži "Twitter".

Šutanovac je na "Twitteru" napisao "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... reality Skupština".

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je predsjednik SNS-a, rekao je da mu je žao što nema isprike od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim kolegama, ali da, kao predlagač, mora ostati

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.