dječak prijeti da će ubiti sve koji nisu muslimani

Sin Britanke novi krvnik Islamske države

Sin Britanke novi krvnik Islamske države
04.01.2016.
u 20:54
Pogledaj originalni članak

Islamska država zaprijetila je Britaniji u video snimku, na kojem se vidi pogubljenje “pet špijuna” koji su, kako tvrde džihadisti, radili za međunarodnu koaliciju koja se bori protiv te ekstremističke organizacije u Iraku i Siriji.

U jednom od jezivijih prizora na novom videu pogubljenja, pojavljuje se dječak koji priča sa britanskim naglaskom i prijeti da će ubiti sve koji nisu muslimani. Video potom prikazuje pet smaknuća, sva izvršena pucanjem u glavu iz neposredne blizine.

U  međuvremenu, otkriven je i identitet dječaka. On je sin Britanke koja je prešla na islam i pridružila se džihadistima, prenose Nezavisne novine.

Riječ je o dječaku koji se zove Isa Der, a on je sin Britanke nigerijskog porijekla, Grejs “Kadije” Der iz Londona. Njen otac Henri Der potvrdio je za britanski Telegraf da je riječ o njegovom unuku.

Grejs Der je odrasla je u katoličkoj obitelji nigerijskog porijekla, a vjeruje se da je blisko povezana s ubojicama britanskog vojnika Lija Rigbija.

Der je otputovala u Siriju 2012. godine i udala se za Šveđanina Abu Bakra, za kojeg se vjeruje da je u međuvremenu poginuo.

Osim Ise, Grejs ima još jednog, mlađeg sina Abdura Rahmana.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.