KONFERENCIJA

SAD i Sjeverna Koreja sukobili se na UN-ovoj konferenciji o razoružanju

Foto: Reuters/Pixsell
SAD i Sjeverna Koreja sukobili se na UN-ovoj konferenciji o razoružanju
23.08.2017.
u 07:22
Američki veleposlanik za razoružanje Robert Wood rekao je pred UN-ovom Konferencijom za razoružanje da je "put za dijalog i dalje opcija" za Pyongyang
Pogledaj originalni članak

Sjeverna Koreja i SAD razmijenili su u utorak na konferenciji u Ženevi optužbe da si predstavljaju vojnu prijetnju, a izaslanik Pyongyanga rekao je da nikada neće pregovarati o svojem nuklearnom arsenalu. 

Rasprava pri UN-u počela je kada je američki izaslanik rekao da je američki prioritet zaštita SAD-a i njegovih saveznika od "sve veće prijetnje" Sjeverne Koreje. SAD je spreman upotrijebiti "sve svoje kapacitete", kazao je.

Američki veleposlanik za razoružanje Robert Wood rekao je pred UN-ovom Konferencijom za razoružanje da je "put za dijalog i dalje opcija" za Pyongyang, ali i naglasio da Washington ništa neće pokolebati da se brani od prijetnje Sjeverne Koreje.

"Sjevernokorejski balistički i nuklearni programi velike su prijetnje za cijeli svijet", rekao je Wood. "Njezini nedavni testovi interkontinentalnih projektila još su jedan primjer njezinog opasno nepromišljenog ponašanja koje destabilizira regiju i šire", rekao je, upozorivši da je Sjeverna Koreja otvoreno kazala da svojim projektilima želi gađati SAD, Južnu Koreju i Japan.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.