RAT U UKRAJINI

Rusija na udaru dronova: 'Oboreni su iznad grada na zapadu zemlje'

Foto: Stringer/REUTERS
Rusija na udaru dronova: 'Oboreni su iznad grada na zapadu zemlje'
Autori Vecernji.ba, Hina
02.06.2023.
u 07:22
Kijevske vojne vlasti rekle su: "Prema preliminarnim informacijama, više od 30 zračnih ciljeva različitih vrsta otkriveno je i uništeno u zračnom prostoru iznad i oko Kijeva od strane snaga protuzračne obrane."
Pogledaj originalni članak

Ukrajina kaže da je tijekom noći oborila više od 30 projektila i bespilotnih letjelica koje je Rusija ispalila prema Kijevu.

Kyiv Independent izvještava da su dronovi oboreni iznad grada Kursk, u zapadnoj Rusiji.

Pišući na Telegramu, kijevske vojne vlasti rekle su: "Prema preliminarnim informacijama, više od 30 zračnih ciljeva različitih vrsta otkriveno je i uništeno u zračnom prostoru iznad i oko Kijeva od strane snaga protuzračne obrane."

Rusija je priopćila u četvrtak da je odbila pokušaj upada proukrajinskih militanata duž njezine granice s Ukrajinom, kao i da je granatiranje potaknulo djelomičnu evakuaciju civila s tog područja.

Uoči očekivane ukrajinske protuofenzive u ratu koji traje više od 15 mjeseci, Rusija je posljednjih dana bila meta napada, što uključuje prekogranični upad i napad dronovima na Moskvu. Proukrajinske snage prošlog tjedna su nakratko zauzele naselja u ruskoj regiji Belgorod na granici s Ukrajinom.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je odbilo tri prekogranična napada u četvrtak u blizini grada Šebekina i optužilo Ukrajinu da koristi "terorističke formacije" za pokušaje napada na ruske civile. Ukrajina tvrdi da upadi u Belgorod nemaju nikakve veze s njezinom vojskom i da ih provode ruski dobrovoljci. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.