Vladimir Putin

Rusija mora imati najbolje oružane snage da se odupre agresiji

Foto: Reuters/PIXSELL
Rusija mora imati najbolje oružane snage da se odupre agresiji
23.12.2017.
u 08:52
Pogledaj originalni članak

Rusija bi trebala imati najbolje oružane snage u suočavanju s agresivnim planovima Sjedinjenih Država i NATO-a, izjavio je u petak predsjednik Vladimir Putin.

- Rusija bi trebala biti među vodećim državama, i na nekim poljima apsolutni lider u stvaranju vojske nove generacije, vojske nove tehnološke ere - izjavio je Putin na sastanku s visokim dužnosnicima ministarstva obrane.

- To je od najvišeg značaja u osiguranju našeg suvereniteta, mira i sigurnosti naših građana, za pouzdani razvoj zemlje i za otvorenu i neovisnu vanjsku politiku u interesu naše zemlje - kazao je.

On je nazvao novu sigurnosnu strategiju koju je nedavno izložila američka administracija "agresivnom" i "ofanzivnom", navodeći da bi ruska vojska trebala uzeti u obzir praktični rad.

Kazao je da se ruske nuklearne snage, iako su na razini koja pruža "pouzdano strateško odvraćanje", trebale dodatno razvijati. 

Do 2021. godine, ruske nuklearne snage s terenskim bazama trebale bi do 90 posto biti opremljene novim raketnim sustavima koji mogu pouzdano nadjačati postojeće i buduće sustave proturaketne obrane, tvrdi Putin.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izjavio je na sastanku da će ruska vojna ulaganja u 2018. godini iznositi 46 milijardi dolara, ili 2,8 posto BDP-a.

Ruska vojna ulaganja u 2017. godini iznosila su 3,05 trilijuna rublji (oko 52 mlijarde dolara), ili 3,3 posto BDP-a, prenosi Xinhua.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.