naftna kompanija

Rosnjefta zaradio 80 posto više zahvaljujući skupljoj nafti

Rosnjefta zaradio 80 posto više zahvaljujući skupljoj nafti
14.11.2017.
u 18:26
Pogledaj originalni članak

Najveća ruska naftna kompanija Rosnjeft u utorak je objavila da joj je neto dobit u trećem kvartalu uvećana za 80 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine zahvaljujući rastu cijena sirove nafte.

Rosnjeftova neto dobit u trećem je tromjesečju 2017. dosegnula 47 milijardi rubalja (792 milijuna dolara). Dobit prije kamata, poreza i amortizacije EBITDA porasla je na 371 milijardu, s 292 milijarde rubalja, prenosi Tportal.hr. 

Prihodi su mu u navedenom razdoblju porasli na 1.500 milijardi rubalja, s 1.220 milijardi u istom razdoblju prošle godine, pokazalo je poslovno izvješće.

Takvi poslovni rezultati pripisuju se rastu cijene ruske sirove nafte s područja Urala, iskazane u ruskoj valuti, za 7,5 posto u promatranom razdoblju.

Ruski naftni div također je izvijestio o plaćene ukupno 1,3 milijarde dolara predujma u ovoj godini za razvoj naftnih polja u Iračkom Kurdistanu, gdje su kupili kontrolni udio u naftovodu usmjerenom izvozu i dogovorili razvoj naftnih polja.

Venezuelanskoj državnoj tvrtki PDVSA također su isplatili milijarde američkih dolara.

Intenzivno jačanje prisutnosti na inozemnim tržištima rezultiralo je golemim dugovima koji se mjere u milijardama rubalja. U najnovijem poslovnom izvješću nisu objavili iznos postojećeg neto duga, navodeći tek da je krajem drugog kvartala dosegnuo 2.200 milijardi rubalja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.