roditelji u šoku

Rođena beba s dvije glave i tri ruke

Foto: ilustracija
Rođena beba s dvije glave i tri ruke
27.11.2019.
u 19:57
Pogledaj originalni članak

Dvadesetjednogodišnja Babita Ahirvar rodila je bebu s dvije glave i tri ruke. Ona i njen suprug Jašvant Sing Ahirvar izjavili su kako su bili šokirani kada su vidjeli bebu, koju su dobili 23. studenoga. 

"Ne možemo vjerovati svojim očima, šokirani smo i potpuno je nevjerojatno. Svi su šokirani kada vide naše dijete", rekao je otac, prenose Nezavisne. 

I indijski liječnici koji su obavili porod rekli su kako nikada ništa slično nisu vidjeli. Pretpostavlja se da je riječ o rijetkoj modifikaciji blizanačke trudnoće u kojoj blizanci dijele sve vitalne organe, uključujući i srce, ali imaju dvije glave.

Prema tvrdnjama liječnika, ovo je rijedak slučaj u svijetu, a bebe imaju male šanse da prežive, prenosi "Daily Mail", koji je objavio i video snimak iz bolnice.

Blizanci se nalaze i dalje u bolnici na 24-satnom promatranju, a još uvijek nije poznato hoće li biti moguće podvrgnuti ih bilo kakvoj operaciji.

Roditelji, Babita i Jašvant vjenčali su se godinu i pol dana ranije i s nestrpljenjem su čekali prvo dijete. Doktori su im rekli da čekaju "spojene blizance".

"Osjećaji su bili pomiješani. Kada mi je sestra dala bebu u naručje mislio sam kako je riječ o blizancima, ali kada je skinula ručnik bio sam šokiran da vidim da naše dijete ima dvije glave i tri ruke", rekao je otac.

"Daily mail" piše kako je jako mala mogućnost razdvajanja blizanaca, ali da liječnici razmatraju sve opcije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.