Sjeverna Makedonija

Ravnatelj bolnice u Tetovu i zamjenik ministra dali ostavke zbog požara

Foto: Pixsell
Ravnatelj bolnice u Tetovu i zamjenik ministra dali ostavke zbog požara
10.09.2021.
u 20:53
U bolnici u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizirane već članovi obitelji pacijenata
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra zdravstva Sjeverne Makedonije Ilir Hasani i ravnatelj Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi podnijeli su ostavke zbog požara u covid-centru tetovske bolnice u kojem je život izgubilo 14, a teško je ozlijeđeno 12 osoba. Hasani i Besimi objavili su da podnose ostavke na svojim Facebook profilima, navevši da je to moralni čin nakon strašne nesreće u privremenoj covid-bolnici.

"Ostavka je najmanje što mogu učiniti u ovom trenutku, da poštujem žrtve i ozlijeđene i na kraju, mišljenje o samom sebi. Ništa iznad dostojanstva", napisao je Hasani. Ravnatelj Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi je u objašnjenju ostavke napisao da osjeća moralnu odgovornost zbog tog užasnog događaja u kojem su stradali ljudi, javlja Hina. 

"Nakon ovako tragičnog i nesretnog događaja ova odluka je neizbježna. Moja ostavka neće utješiti obitelji nastradalih, ali vjerujem da će postaviti moralnu liniju koju smo svi mi kao društvo zaboravili", napisao je Besimi.

U povodu zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, sjevernomakedonski ministar zdravstva Venko Filipče izjavio je da će odluku o ostavci donijeti kad se završi istraga nesreće. Podsjetimo, u požaru koji je izbio u srijedu navečer nakon eksplozije u privremenoj covid-bolnici u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizirane već članovi obitelji pacijenata.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.