Rusija

Putin proglasio djelomični prekid ograničenja u oblasti ekonomije

Foto: Reuters/PIXSELL
Putin proglasio djelomični prekid ograničenja u oblasti ekonomije
11.05.2020.
u 18:36
Pogledaj originalni članak

Ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je prekid djelomične obustave rada u gospodarstvu, ali napomenuo je kako će neka ograničenja ostati.

Putin je, govoreći u televizijskom obraćanju naciji u ponedjeljak, rekao da će na regionalnim guvernerima u dalekoj Ruskoj Federaciji ostati da odluče koji bi industrijski pogoni mogli ponovo biti otvoreni od utorka. Naglasio je kako je od suštinske važnosti očuvati radna mjesta i održati ekonomiju pod uvjetom da radnici strogo poštuju sanitarne norme.

Putin je naredio ekonomsku obustavu krajem ožujka, iako je ključnim industrijskim postrojenjima i nekim drugim sektorima dozvoljeno da nastave s radom. Većini Rusa naređeno je da ostanu kod kuće, osim posjeta obližnjim trgovinama, ljekarnama i posjeta liječnicima.

Moskva će dopustiti da svi njeni industrijski pogoni i gradilišta nastave s radom od utorka, a Putin je rekao kako bi i druge regije mogle slijediti primjer. Trgovine koje nisu prehrambene prirode, frizerski saloni, prodavači automobila i većina drugih poduzeća u sektoru usluga i dalje su zatvoreni.

Putin je naglasio da ograničenja moraju biti ukinuta postepeno kako ne bi došlo do novog vala zaraza.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.