OSVOJIO NOVI MANDAT

Puljak uvjerljivo pobijedio Đogaša u utrci za gradonačelnika Splita: 'Čeka nas veliki posao'

Foto: Pixsell/Pixabay
Puljak uvjerljivo pobijedio Đogaša u utrci za gradonačelnika Splita: 'Čeka nas veliki posao'
10.07.2022.
u 21:59
Ivica Puljak je osvojio 27.496 glasova, a nestranački kandidat HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš 13.243 glasa
Pogledaj originalni članak

Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak odnio je uvjerljivu pobjedu u drugom krugu prijevremenih izbora, pokazuju privremeni rezultati Državnog-izbornog povjerenstva (DIP) nakon što su obrađena sva biračka mjesta. 

Ivica Puljak je osvojio 27.496 glasova, a nestranački kandidat HDZ-a i HSS-a Zoran Đogaš 13.243 glasa. Ti podaci temelje se na sva 163 biračka mjesta, pokazuju podaci DIP-a.

Puljak će zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem voditi grad Split sljedeće tri godine do redovitih lokalnih izbora, u proljeće 2025. Vlada je raspisala prijevremene izbore u Splitu nakon što su Puljak i njegovi zamjenici Ivošević i Kuzmanić dali ostavke 8. travnja jer su izgubili podršku partnera u Gradskom vijeću.  

Na izbore u drugom krugu izašlo 41.571 birača, odnosno  njih 28,36 posto. Pravo glasa u drugom krugu imalo je 146.581 punoljetni građanin. Broj nevažećih listića je 823 ili 1,98 posto. Drugi krug izbora za gradonačelnika Splita i njegove zamjenike održan je jer nitko u prvom krugu nije dobio natpolovičnu većinu. 

Nakon objave podataka, novoizabrani gradonačelnik Splita Ivica Puljak komentirao je rezultate prijevremenih izbora. 

- Bit ću gradonačelnik svih građana Splita. Građani Splita koji su nas izabrali poslali su jasnu poruku, a to je da je ovaj smjer uvođenja red i smjer u kojemu svi građani jednaki je smjer u kojem žele da gradimo Split u sljedeće tri godine. Zahvaljujem svima. Sutra nas čeka veliki posao i pozivam sve da nam se pridruže - kazao je Puljak nakon čega su mu počeli skandirati 'bravo'.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.