Ekvador

Pronađen živ ispod ruševina 13 dana nakon potresa

Pronađen živ ispod ruševina 13 dana nakon potresa
01.05.2016.
u 10:58
Pogledaj originalni članak

Spasilačke službe su u Ekvadoru ispod ruševina spasile 72-godišnjeg muškarca, gotovo dva tjedna poslije razornog potresa koji je pogodio tu južnoameričku zemlju, priopćile su danas lokalne vlasti.

Tim spasitelja iz Venecuele, koji je poslan u ispomoć ekvadorskim kolegama, pronašao je preživjelog Manuela Vaskesa, zarobljenog ispod ruševina još od potresa jačine 7,8 stupnjeva Rihtera, u kojem je prije 13 dana poginulo 660 ljudi, priopćilo je veleposlanstvo Venecuele u Kitu.

Spasitelji su Vaskesa otkrili u petak u provinciji Manabi, zahvaljujući tome što su "čuli zvukove u dijelimično urušenoj zgradi", prenijela je agencija AFP.

Preživjeli je primljen u bolnicu u dezorijentisanom i dehidriranom stanju, a liječnici su ustanovili da ima problema s bubrezima i da je izgubio nekoliko nožnih prstiju.

Potres od 16. travnja, najjači koji je pogodio Ekvador tijekom proteklih nekoliko desetljeća, prouzročio je rušenje zgrada i oštećenje puteva i druge infrastrukture u turističkim mjestima duž ekvadorske obale.

Predsjednik Ekvadora Rafael Korea je najavio uvođenje niza drastičnih ekonomskih mjera, koje imaju za cilj da se pokrije šteta od potresa, procijenjena na čak tri milijarde dolara.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.