UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ

Procurila snimka brutalnog napada u Splitu: Jedan udarac bio je koban

Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Procurila snimka brutalnog napada u Splitu: Jedan udarac bio je koban
08.04.2024.
u 21:40
Mladić koji je navodno uzrokovao incident vratio se u klub i ostavio prijatelja s napadačima
Pogledaj originalni članak

Nakon brutalnog napada ispred kluba u Splitu, 23-godišnja žrtva i dalje se bori za život. Policija je kazneno prijavila jednog 18-godišnjaka i četvoricu maloljetnika među kojima je i 17-godišnji sin načelnika PU splitsko-dalmatinske Slobodana Marendića zbog nanošenja osobito teške tjelesne ozljede.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, sukob je započeo u klubu kada je jedan od mladića iz grupe napadnutog počeo uznemiravati kćer bivšeg šefa policije. Došlo je do naguravanja pa su se umješali redari i izbacili dvije grupe mladića. Ispred kluba, Marendićev sin je navodno prišao mladiću i pitao ga zašto izaziva probleme, kada ga je ovaj iznenada udario glavom u glavu.

Točni detalji početka tučnjave možda nisu jasni, no zahvaljujući snimci nadzorne kamere, sa sigurnošću se može utvrditi što se događalo u posljednjih 20-ak sekundi napada. Na početku snimke mladić u bijeloj majci okreće leđa i demonstrativno odlazi, a pet napadača u tamnoj odjeći udara žrtvu dok jedna osoba stoji sa strane i nastoji zaustaviti napad

 

Nijedan od mladića na snimci nije onaj koji je započeo cijelu situaciju, piše Slobodna. On se ubrzo nakon izbacivanja vratio u klub, a žrtva napada postao je 23-godišnjak iz njegove grupe. Desetak sekundi udarali su ga šakama dok se u jednom trenutku nije uspio izmaknuti napadačima i odmaknuti nekoliko koraka. Zatim je dobio udarac nogom u tijelo, a dok je uzvraćao tom napadaču, s leđa mu je prišao drugi.

Taj ga je pogodio nogom u nezaštićenu glavu, a 23-godišnjak je od siline udara pao s ruba stepenica na kojemu je stajao i udario glavom u njihov rub. Iako nepomično leži, zadobio je još jedan udarac prije nego što je do njega stigao mladić s kapuljačom koji je pokušavao prekinuti tučnjavu. On je odgurnuo jednog od napadača i krenuo provjeriti u kojem je stanju žrtva. Nekoliko minuta kasnije, policija je dobila dojavu o muškarcu bez svijesti ispred kluba.

Cijelu snimku možete pogledati na portalu Slobodna Dalmacija, no upozoravamo vas da je njen sadržaj uznemirujuć.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.