STIGLA VELIKA VIJEST:

Princ Philip od jeseni odlazi u mirovinu

Foto: Pixsell
Princ Philip od jeseni odlazi u mirovinu
04.05.2017.
u 11:47
U Buckinghamskoj palači usred noći sazvan je izvanredni sastanak što je uzburkalo javnost i postavilo niz pitanja što se zapravo događa u kraljevskoj obitelji
Pogledaj originalni članak

Princ Philip vojvoda od Edinburgha, suprug kraljice Elizabete II., u jesen se povlači sa svih kraljevskih dužnosti, priopćili su iz Buckinghamske palače. "Odluku je donio sam princ, a kraljica ga je podržala u tome", izjavio je glasnogovornik palače. Sudjelovat će, kažu, na unaprijed dogovorenim događanjima do kolovoza, kao i u pratnji kraljice, ali neće prihvatiti nove pozive, javlja BBC.

Podsjetimo, čitavo osoblje Buckinghamske palače jučer navečer pozvano je na hitan sastanak. Pozvani su i oni koji rade za kraljicu u drugim rezidencijama. Sve je to uzburkalo javnost i postavilo niz pitanja što se zapravo događa u kraljevskoj obitelji. U prvi tren počelo se spekulirati da se radi o zdravstvenom stanju kraljice Elizabete ili njezinog supruga, no izvori iz kraljevske obitelji demantirali su takva nagađanja. Na društvenim mrežama pojavile su se informacije i da će kraljevska obitelj objaviti zaruke princa Harryja i američke glumice Meghan Markle.

BBC je već prije izvijestio da takvi hitni sastanci osoblja kraljevskog domaćinstva nisu rijetkost kao i da tema nije zdravstveno stanje Elizabete II ili pak, njezina supruga Philipa.

Podsjetimo, prošlog mjeseca kraljica je napunila 91 godinu, dok će njen suprug princ Philip u lipnju napuniti 96.

 Ispred Buckinghamske palače odmah su se okupile brojne novinarske ekipe koje izvještavaju o događaju.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.