sirijski pobunjenici

Primirje je samo privremeno, borba će se nastaviti

Foto: Hina
Primirje je samo privremeno, borba će se nastaviti
31.08.2016.
u 07:16
Pogledaj originalni članak

Primirje se poštuje između turskih snaga i milicije koju podupiru Kurdi na sjeveru Sirije, rekao je kurdski vojni dužnosnik, ali zapovjednik sirijskih pobunjenika okarakterizirao je to samo kao "stanku" i dodao da će se vojne operacije uskoro nastaviti, dok Turska nije potvrdila prekid sukoba.

Primirje je između vojnog vijeća Džarablusa i Turske, rekao je Šarfan Darviš, glasnogovornik vojnog vijeća Manbidža.

Oba su vijeća saveznici Sirijskih demokratskih snaga (SDF), saveza skupina koji podupire SAD. U Sirijskim demokratskim snagama je i moćna kurdska milicija YPG, koja se bori protiv IS-a i proširila se uz sirijsku granicu s Turskom.

Primirje nadgleda SAD, rekao je Ibrahim Ibrahim, voditelj ureda za medije Rodžava. Rodžava je autonomni politički savez na sjeveru Sirije koji vode sirijske kurdske stranke i njihovi saveznici.

Zapovjednik jedne od sirijskih pobunjeničkih skupina koje imaju potporu Turske a koje su se sukobile s skupinama povezanim sa snagama SDF-a južno od Džarablusa rekao je da nema prekida vatre, samo stanka u vojnim operacijama.

"Nema primirja niti prekida vatre. Ovo je samo stanka na neko vrijeme", rekao je dodajući da će se operacija ubrzo nastaviti.

Turska u utorak nije potvrdila prekid sukoba i ponovno je pozvala kurdske borce da se povuku istočno od Eufrata

Odbacila je također kao "neprihvatljive" američke kritike te akcije.

"Naš saveznik, SAD, kazao nam je prije početka operacije protjerivanja Islamske države iz Manbidža da kurdski elementi neće ostati zapadno od Eufrata i očekujemo da to bude ispunjeno što je prije moguće", objavilo je tursko ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo nije potvrdilo prekid neprijateljstava.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.