TUŽNA VIJEST

Preminula je kontrolorka leta koja je izgovorila legendarne riječi generalima Gotovini i Markaču

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Preminula je kontrolorka leta koja je izgovorila legendarne riječi generalima Gotovini i Markaču
09.04.2021.
u 20:51
S velikom tugom, od 54-godišnje Tamare Majić opraštaju se kolege
Pogledaj originalni članak

Preminula je Tamara Majić (54), kontrolorka leta koja je hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču poželjela dobrodošlicu prilikom povratka nakon oslobađajuće presude u Haagu. Tužnu vijest potvrdila je Hrvatska kontrola zračne plovidbe na Facebooku.

- Dragi naši generali, Hrvatska kontrola zračne plovidbe vas s ponosom pozdravlja i želi vam dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor za koji ste se borili i žrtvovali. Od srca vam hvala na tome. Dobrodošli! - glasila je legendarna poruka koju je Majić izrekla 16. studenog 2012. godine.

- Bila je vesela i kooperativna i kolege se od nje opraštaju s velikom tugom. I njena je kćer postala kontrolorka leta - rekla je Marina Halužan, glasnogovornica Hrvatske kontrole zračne plovidbe, za 24sata.

Tamara je 1992. godine započela karijeru u HKZP-u gdje je radila više poslova. Prvo je bila toranjska kontrolorka na Tornju Zagreb, a onda je postala prilazna kontrolorka. Umrla je od teške bolesti. Svi je sjećaju kao vesele osobe. Od Tamare se na Facebooku emotivno oprostio i njen učitelj, umirovljeni kontrolor leta Josip Lušić.

Foto: Facebook

- Tamara Majić, moja draga prijateljica, učenica na zagrebačkom tornju iz 90-ih, višegodišnja kolegica na TMA Zagreb, s kojom sam odradio posljednju smjenu prije odlaska u mirovinu, danas nas je zauvijek napustila. Počivaj u miru, Tamara - napisao je na Facebooku.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.