PODRHTAVANJE TLA

Potres zatresao Slavonski Brod! Neke škole evakuirale učenike s nastave

Foto: CSEM
Potres zatresao Slavonski Brod! Neke škole evakuirale učenike s nastave
07.06.2018.
u 10:09
– Prvo se čula glasna buka, a potom je uslijedilo podrhtavanje. Namještaj se tresao kao i cijela kuća. Nije dugo trajalo – posvjedočio je na stranicama EMSC-a jedan korisnik iz Levanjske Varoši.
Pogledaj originalni članak

Potres magnitude 3,8 stupnja po Richteru jutros oko 8.45 sati zatresao je Slavonski Brod, priopćila je Seizmološka služba Republike Hrvatske te dodala kako je intenzitet u epicentru V. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. 

Epicentar je bio petnaestak kilometara jugozapadno od Slavonskog Broda na dubini od dva kilometra.  Uz ovo jače podrhtavanje tla, koje je osjetila većina građana, zabilježeno je i jedno znatno slabije, piše SBplus te dodaje da je dio škola evakuirao učenike s nastave te ih, radi predostrožnosti, drže podalje od školskih zgrada.

Gradska uprava Slavonskog Broda priopćila je da su se predstavnici Grada uputili odmah u osnovne gradske škole i dječje vrtiće kako bi se uvjerili u sigurnost najmlađih.

– Prema informacijama koje smo dobili, sve školske i predškolske ustanove postupile su prema protokolu u slučaju potresa te su djeca izvedena izvan školskog objekta. Građani će biti obaviješteni u vezi s potresom s novim informacijama javno putem internetske stranice, društvenih mreža i drugih medija – piše uz ostalo.

Zasad nema dojava o ozlijeđenima i štetama.

– Prvo se čula glasna buka, a potom je uslijedilo podrhtavanje. Namještaj se tresao kao i cijela kuća. Nije dugo trajalo – komentirao je na stranicama EMSC-a jedan korisnik iz Levanjske Varoši.   

Županijska uprava Brodsko-posavska na svojoj Facebook stranici građane je pozvala na oprez.

– Građane pozivamo na oprez, a o svim informacijama koje budu pristizale, pa tako i o eventualnom postupanju, Brodsko-posavska županija izvještavat će javnost – piše na njihovoj stranici.

SBplus dodao je i kako je najrazorniji potres koji je zahvatio ovo područje bio snage 5,6 stupnjeva prema Richteru, a dogodio se 13. travnja 1964. godine. U tadašnjem potresu potpuno je uništeno 2170 kuća, a oštećeno je još oko osam tisuća objekata. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.