provodi se istraga

Pitka voda u Coloradu kontaminirana aktivnom supstancom marihuane

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Pitka voda u Coloradu kontaminirana aktivnom supstancom marihuane
23.07.2016.
u 10:28
Colorado dozvoljava uporabu marihuane u medicinske i rekreacijske svrhe, ali nije poznato kako je THC mogao dospjeti u vodu, pošto se u blizini ovog grada marihuana masovno ne uzgaja niti se odlaže
Pogledaj originalni članak

Žitelji malenog farmerskog gradića u Coloradu dobili su upozorenje da ne konzumiraju gradsku vodu zbog sumnje da je kontaminirana THC-om, aktivnom supstancom marihuane.

Gradski dužnosnici i zdravstveni radnici su u rezervoaru koji opskrbljuje gradić Hugo pronašli kemikaliju za koju se vjeruje da je THC, objavljeno je na stranici šerifovog ureda u Lincoln Countyju.

"Istražitelji procjenjuju trenutnu situaciju i surađuju sa saveznim i državnim dužnosnicima. Uporaba vode za toalet je sigurna, ali se ne preporučuje za ostale aktivnosti, barem dok se ne ustanovi o čemu je riječ", stoji u objavi, prenosi Klix.ba.

Colorado dozvoljava uporabu marihuane u medicinske i rekreacijske svrhe, ali nije poznato kako je THC mogao dospjeti u vodu, pošto se u blizini ovog grada marihuana masovno ne uzgaja niti se odlaže.

Kapetan Michael Yowell iz šerifovog ureda kazao je kako se u istragu uključio i FBI.

Razina kontaminacije nije utvrđen, iako su preliminarni rezultati istrage utvrdili da je moguće da su nepoznate osobe imale pristup rezervoaru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.