jeziva priča

Pet godina u zatočeništvu preživjeli hraneći se štakorima

Pet godina u zatočeništvu preživjeli hraneći se štakorima
24.10.2016.
u 17:20
Pogledaj originalni članak

Živi mrtvaci – to je jedini način kako je jedan talac somalskih mogao opisati sebe i svoje kolege koji su posljednjih pet godina živjeli u zatočeništvu somalskih pirata.

Nakon što je za njih plaćena otkupnina, skupina od 23 pomoraca iz Kine, Filipina, Kambodže, Indonezije, Vijetnama i Tajvana, oslobođena je u subotu od strane somalskih pirata. Pomorci su oteti prije gotovo pet godina u moru južno od Sejšela. Tijekom otmice jedan njihov kolega je poginuo, a dvojica su se naknadno razboljela i preminula jer nisu imali pristup liječenju, prenosi Net.hr

Nakon oslobađanja, pomorci su posvjedočili o nehumanim uvjetima u kojima su živjeli posljednjih pet godina. ‘Osjećali smo se poput živih mrtvaci. Davali su nam jako malo vode. Jeli smo štakore, kuhali smo ih u šumi. Jeli bismo bilo što. Kad si gladan, moraš jesti’, rekao je jedan od oslobođenih pomoraca.

Njima se sada javlja jedan potpuno novi problem – kako se ponovno prilagoditi vanjskom svijetu. ‘Ne znamo što nas čeka vani kad ovo završi. Vrlo je teško krenuti iznova’, rekao je pomorac.

Iz tajvanskom ministarstva vanjskih poslova doznaje se kako je skupina oslobođena nakon što je vlasnik broda platio otkupninu, javlja BBC.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.