POTRAGA ZA PODMORNICOM

'Ovo daje nadu': Sonar zabilježio zvukove lupanja s lokacije olupine Titanica

Foto: OceanGate Expeditions via Bestim
'Ovo daje nadu': Sonar zabilježio zvukove lupanja s lokacije olupine Titanica
21.06.2023.
u 07:00
Kontakt je izgubljen 1 sat i 45 minuta nakon njezina zaranjanja
Pogledaj originalni članak

Posade koje traže podmornicu Titan koja je nestala u blizini olupine Titanica čule su zvukove lupanja u intervalima od 30 minuta, a lupanje se čulo i četiri sata kasnije nakon što su postavljeni dodatni sonarni uređaji.

Nije poznato kada se točno čulo lupanje u utorak i koliko je dugo trajalo, no prema izvješću koje je upućeno američkim vlastima, čulo se više zvukova koji daju u nadu da će nestali preživjeti, navodi se u izvješću. 

 

Podsjetimo,  u tijeku je velika potraga i spasilačka operacija na Atlantiku nakon što je nestala turistička podmornica s pet osoba koja je trebala zaroniti do olupine Titanika. Američka i kanadska obalna straža traže malu turističku podmornicu s petero ljudi. Kontakt je izgubljen 1 sat i 45 minuta nakon njezina zaranjanja, objavila je američka obalna straža.

Operacija se vodi iz Bostona. Karte za osmodnevno putovanje koje uključuje vožnju brodom do mjesta potonuća Titanika i zaron podmornice na dubinu od 3800 metara stoje 250.000 dolara. Zaliha kisika mogla bi potrajati najdulje do četvrtka ujutro.

 

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.