nova droga u sad

Ovisnici se pretvaraju u zvijeri koje proždiru ljudsko meso

Foto: Screenshot: Youtube
Ovisnici se pretvaraju u zvijeri koje proždiru ljudsko meso
19.08.2016.
u 18:45
Pogledaj originalni članak

Ameriku su šokirali detalji o ubojstvu koje je na Floridi počinio 19-godišnji student Austin Harrouff.

Supružnici Michelle i John Stevens pronađeni su u svome domu, oboje mrtvi, s više ubodnih rana na tijelima. Ubojica je uhvaćen kada je pokušavao pojesti lice jedne od žrtava, a uskoro se medijima proširila priča prema kojoj je zločin počinio pod utjecajem nove sintetičke droge nazvane flakka, prenosi Index.hr

Policajci koji su prvi stigli na mjesto zločina opisuju kako je Harrouffa bilo gotovo nemoguće zaustaviti, javlja dailymail.

"Osumnjičeni je žrtvu držao u stisku i grizao joj lice", rekao je jedan od policajaca. "Nas četvorica smo se s njim borili nekoliko minuta i više smo ga puta pogodili šokerom. Kad smo ga konačno odvukli s žrtve, bilo je prekasno."

Ubojica je testiran na opijate, ali rezultati još nisu poznati. Šerif koji vodi slučaj smatra kako ubojičino ponašanje ukazuje na to da je bio pod utjecajem neke droge, najvjerojatnije flakke.

Ta se sintetička droga 2013. godine pojavila na Floridi, i odmah dobila nadimak "ludilo za pet dolara." Uzrokuje halucinacije, psihoze i korisniku daje "nadljudsku snagu".

Zabilježeni su i drugi slučajevi sličnog ponašanja pod utjecajem Flakke.

Prije nekoliko godina, svijet je šokirala vijest o muškarcu koji je ustrijeljen dok je potpuno gol žvakao lice beskućnika na ulicama Miamia.

Na ulici je još nazivaju "šljunak" jer najčešće dolazi u obliku u kojem izgleda slično kao sitan šljunak koji se stavlja u akvarije. Vjerojatno je nastala u Kini, odakle se proširila na Zapad i postala popularna baš na Floridi.

Najčešće se unosi u obliku tableta, ali zabilježeni su i slučajevi pušenja praha flakke s marihuanom ili u običnim cigaretama.

Cijena od tri do pet dolara po dozi flakku čini vrlo poularnom među siromašnijim stanovnicima Miamai, a naročito je proširena među beskućnicima.

Nakon uzimanja često nastupa delirij tijekom kojeg raste tjelesna temperatura, pa konzumenti osjećaju potrebu skinuti odjeću zbog jakog osjećaja vrućine.

Može doći i do pojave ekstremne paranoje uslijed koje se pojačava lučenje adrenalina, što dovodi do pojave "nadljudske snage".

Ubojica obitelji Stevens se nekoliko minuta odupirao grupi policajaca, a tijekom napada je bio djelomično razodjeven, što ukazuje na mogućnost uzimanje te droge. Trenutno je u vrlo teškom stanju i nalazi se u bolnici. Ako preživi, bit će optužen za provalu i dvostruko ubojstvo.   

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.