Šumski požar

Ogroman požar širi se prema Los Angelesu, tisuće evakuirane

Ogroman požar širi se prema Los Angelesu, tisuće evakuirane
07.07.2018.
u 13:08
Pogledaj originalni članak

Šumski požar koji se brzo širi zbog snažnog vjetra i visokih temperatura zahvatio je kasno u petak kuće sjeverno od Los Angelesa, zbog čega su tisuće stanovnika Kalifornije primorane na evakuaciju.

Požar, jedan od mnogih koji gore u regiji, izbio je u zgradi u gradu Goleti u Kaliforniji oko 20 sati i 30 minuta po lokalnom vremenu te se proširio na vegetaciju prije no što je spalio 20 drugih građevina, otkrili su vatrogasci. 

Videosnimke prikazuju vatrogasce kako gase nekoliko domova, a vlasti okruga Santa Barbara objavile su da je evakuirano najmanje 2,2 tisuće stanovnika, dok su dvije tisuće bez struje. 

Diljem zapada Sjedinjenih Država izbilo je više desetaka požara, uzrokovanih velikim vrućinama, vjetrovima i suhim zrakom.

Prva ljudska žrtva objavljena je u petak kad su ostaci neidentificirane osobe pronađene u blizini Klamathona na granici Kalifornije i Oregona. 

U ovogodišnjim požarima je dosad izgorjelo više od 2,9 milijuna hektara, usporedno s godišnjim prosjekom od 2,4 milijuna u proteklih deset godina, objavio je Državni međuagencijski centar za požare. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.