osam tvrtki

Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki

Foto: Reuters
Obustavljeno trgovanje dionicama Agrokorovih tvrtki
02.05.2017.
u 21:03
Pogledaj originalni članak

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je privremeno obustavila trgovanje dionicama osam Agrokorovih tvrtki na Zagrebačkoj burzi, pa se do 15. svibnja neće trgovati dionicama "Leda", "Belja", "PIK-a Vinkovci", "Tiska", "Vupika", "Zvijezde", "Žitnjaka" i "Jamnice", javlja Srna. 

Hanfa je naložila Zagrebačkoj burzi obustavu trgovanja i podsjeća da su Agrokorove tvrtke krajem prošlog tjedna objavile da su zaprimile zahtjev izvanrednog povjerenika Agrokora o sazivanju izvanrednih glavnih skupština na kojima se predlaže donošenje odluke o opozivu revizorskog društva i izboru novog, prenose hrvatski mediji.

U obrazloženju odluke navodi se da je 27. travnja Agrokor objavio da je Grupa u suradnji sa savjetnicima, u preliminarnim provjerama utvrdila da bi moglo biti potencijalnih greški u izvješćima Grupe.

"Nesporno je da postoji sumnja u pogledu prikazanog financijskog položaja i uspješnosti poslovanja tvrtki, odnosno postoji mogućnost utvrđivanja određenih odstupanja između prikazanog i stvarnog stanja financijskog položaja i uspješnosti poslovanja tvrtki", navodi Hanfa.

Dionicama osam tvrtki  iz sastava Agrokora ne trguje se od 27. travnja, kada je trgovinu obustavila Zagrebačka burza, a nakon što su te tvrtke priopćile da do kraja travnja neće objaviti revidirani financijsko izvješće za 2016. godinu, odnosno da trebaju sazvati skupštine na kojima bi donijele odluke o opozivu revizorskog društva i imenovanju revizora za 2016. godinu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.