NEMA OPUŠTANJA

Ništa više od kristalnih krokodila i sibirskih tigrova kao poklon: S kime će Putin proslaviti 70. rođendan?

Foto: ALEXEI DRUZHININ/NEWSCOM
Ništa više od kristalnih krokodila i sibirskih tigrova kao poklon: S kime će Putin proslaviti 70. rođendan?
07.10.2022.
u 10:26
Sada, 2022. godine, Putina je na rođendan dočekao neugodan poklon - neuspjeli Blitzkrieg u Ukrajini koji se pretvorio u iscrpni rat za Rusiju
Pogledaj originalni članak

Još je 2020. godine Putinov glasnogovornik na njegov 68. rođendan objavio kako je ruski čelnik po cijele dane na poslu ispunjenim desecima internacionalnih poziva, dok se navečer nalazi sa prijateljima i obitelji. Godinu prije, rođendan je proveo u sibirskoj tajgi, gdje je uživao u prirodi zajedno s ministrom obrane Sergejem Šojgu, dok je 2014. godine ''uzeo'' čak cijeli vikend slobodno zbog puta u Sibir. 

Inače, rođendane često provodi i na poslovnim putovanjima, pa je tako 50. rođendan proveo na putu u Chisinau kako bi sudjelovao na CIS summitu. Moldavski predsjednik Vladimir Voronin tada mu je poklonio kristalnog krokodila. Godine 2008., kada je Vladimir Putin bio premijer Rusije, rođendan je slavio u Sankt Petersburgu. Dobio je primjerak DVD-a 'Učimo judo s Vladimirom Putinom', a sudjelovao je i na 77.

Generalnoj skupštini Interpola, pregledao protupoplavni kompleks i posjetio filmski studio 'RWS-Sankt-Peterburg'. Neimenovani dobronamjernik poklonio je Putinu dvomjesečnu sibirsku tigricu Mašu. Poslali su je živjeti u 'Safari park' u Gelendžiku, piše Russia Beyond.

Sada, 2022. godine, Putina je na rođendan dočekao neugodan poklon - neuspjeli Blitzkrieg u Ukrajini koji se pretvorio u iscrpni rat za Rusiju. Čak je ruski propagandist Andrej Guruljov kazao kako će ukrajinske snage namjerno danas izvesti protunapad kako bi uništili Putinov 70. rođendan. 

'Ukrajina voli simboliku'

- Očito je da će danas i sutra biti izuzetno intenzivni dani, da će neprijatelji napadati sa svih strana. Cilj im je pokvariti rođendan ruskog predsjednika. Vole simboliku - objasnio je. 

Ipak, Rusi nisu bili u pravu - prema Institutu za proučavanje rata, ukrajinska protuofenziva započela je još 6. rujna te dosad ponovno zauzela oko 500 gradova i sela. Iako ne na njegov rođendan, on se ipak ne može opustiti sa svojom obitelji i prijateljima. Naime, skoro tri godine proveo je u potpunoj izolaciji u svojim rezidencijama zbog straha od Covida, a rastao se i od svoje supruge Ljudmile s kojom je u braku bio 30 godina.

Javnost trenutno zna za dvije kćeri - Marija i Katerina, no stvarna brojka njegove djece i ljubavnica vjerojatno je puno veća.  Svoje iduće poteze ne dijeli ni s kim, a njegove izjave o korištenju nuklearnog oružja natjerale su mnoge da se zapitaju što se s njime događa. U svojim govorima govori o 'sotonizmu' sa Zapada koji ''ruši vjeru i tradicionalne vrijednosti''. 

- Kako smo došli do točke da našom zemljom vlada ludi starac s nuklearnim oružjem? - upitala je Ksenia Torstrem, oporbena ruska političarka iz Sankt Petersburga, prenosi The Times.

Učestali posjeti onkologu

Osim njegovog mentalnog zdravlja, brojni su se zapitali što se s njime događa po pitanju fizičkog zdravlja. Njegovo zdravlje taboo je tema u Rusiji, a njegovi propagandisti ne odaju u kakvom je stanju, iako je u više navrata snimljen kako se trese, lupka nogama, pa i šepa. 

- Možete ga vidjeti na ekranima te čitati i slušati njegove govore. Neka širenje takvih glasina bude na savjesti onih koji to čine - obranio ga je jednom prilikom ministar Sergej Lavrov. Čak je i oporba stranica Proyekt objavila kako je Putin u posljednje četiri godine najmanje 35 puta posjetio onkologa, a tvrde i kako se kupao u krvi mladih sobova. 

Inače, rođen je 1952. godine u Sankt Petersburgu, a za sebe u mladim danima je kazao kako je pokazivao veliki interes za borilačke vještine. 

- Shvatio sam da u svakoj situaciji, bilo da sam u pravu ili u krivu, moram biti jak. Morao sam moći odgovoriti - kazao je Putin još 2012. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.