NESTALO TIJEKOM NOĆI

Nevjerojatna krađa u Velikoj Britaniji: Ukraden zahod vrijedan 8, 3 milijuna kuna

Foto: DPA/PIXELL
Nevjerojatna krađa u Velikoj Britaniji: Ukraden zahod vrijedan 8, 3 milijuna kuna
14.09.2019.
u 16:57
Talijanski umjetnik napravio je funkcionalni zahod od čistog zlata za Guggenheimov muzej u New Yorku
Pogledaj originalni članak

Zahod od 18-karatnog zlata vrijedan milijun funti (oko 8,3 milijuna kuna) ukraden je u ranim jutarnjim satima iz palače Blenheim, piše Daily Mail.  

Zahod je britanskoj javnosti predstavljen prije dva dana i djelo je kontroverznog talijanskog umjetnika Maurizija Cattelana. Umjetničko djelo je dio nove izložbe u palači Oxfordshire, rodnom mjestu bivšeg britanskog premijera Winston Churchilla.  

Posjetitelji palače su mogli koristiti milijun funti vrijedan zahod i za to su imali tri minute.  Policijska postaja Thames Valley potvrdila je krađu zlatnog zahoda kao i činjenicu da su uhitili 66-godišnjaka kojeg dovode u vezu s krađom.  'Umjetničko djelo koje je ukradeno je zahod koji je napravljen od zlata i koji je bio izložen u palači', izjavila je policijska inspektorica Jess Milne.  Policijska postaja Thames Valley izjavila je kako su dvojica lopova provalila tijekom noći i napustili su palaču oko 4:50 ujutro. Policija vjeruje kako su lopovi koristili više vozila za bijeg.  

Cattelan je napravio funkcionalni zahod od čistog zlata za Guggenheimov muzej u New Yorku gdje je čak 100 tisuća ljudi čekalo kako bi ga koristili pod budnim okom osiguranja.  

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.