kritičar Kremlja

Navalni započeo štrajk glađu

Navalni započeo štrajk glađu
31.03.2021.
u 18:34
Pogledaj originalni članak

Zatvoreni kritičar Kremlja Aleksej Navalni proglasio je u srijedu štrajk glađu, pokušavajući prisiliti zatvorsku službu da mu pruži odgovarajuću medicinsku njegu zbog, kako je rekao, akutnih bolova u leđima i nogama.

Sudbina Navalnog, jednog od najistaknutijih kritičara predsjednika Vladimira Putina, u fokusu je nakon što je prošli tjedan rekao da je to što ga stražar budi svaki sat tijekom noći predstavljalo mučenje i da su njegovi apeli na liječenje akutnih bolova u leđima i nogama bili ignorirani, javlja Reuters.

U pismu upućenom guverneru  zatvora koje je njegov tim u srijedu objavio na društvenim mrežama, Navalni je rekao da su ignorirani njegovi svakodnevni zahtjevi da dobije liječnika po njegovom izboru i da mu se pruži odgovarajući lijek za njegove probleme.

- Zahtijevam da mi se dozvoli liječnik i dok se to ne dogodi, štrajkam glađu - rekao je u pismu.

Kazneno-popravna kolonija IK-2, 100 kilometara istočno od Moskve, nije odmah odgovorila na zahtjev za komentar. Zatvorske vlasti, nakon što su prošli tjedan pregledale Navalnog, proglasile su njegovo stanje stabilnim i zadovoljavajućim. Kremlj je odbio komentirati njegovo zdravlje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.