Nevjerojatan slučaj

Nakon što je bio mrtav punih 45 minuta - planinar je živ i zdrav!

Nakon što je bio mrtav punih 45 minuta - planinar je živ i zdrav!
22.11.2020.
u 09:46
Pogledaj originalni članak

Planinar koji je spašen nakon što se preko noći izgubio u američkom nacionalnom parku oživljen je unatoč tome što mu je srce prestalo kucati te nije radilo punih 45 minuta, prenosi BBC.

Michael Knapinski, star 45 godina, izgubio se u nacionalnom parku Mount Rainier u ekstremno hladnim uvjetima prošlog vikenda. Pronađen je i prebačen helikopterom u bolnicu u Seattlu u državi Washington. Kad je stigao u bolnicu, imao je puls, ali tada mu je srce stalo.

- Umro je dok je bio u hitnoj službi - rekla je dr. Jenelle Badulak za The Seattle Times.

Medicinski tim izvršio je postupak oživljavanja i priključio ga na aparat za izvantjelesnu membransku oksigenaciju (ECMO). To mu je pumpalo krv iz tijela u stroj koji je uklanjao ugljični dioksid, a zatim vraćalo u njega krv obogaćenu kisikom.

Nakon otprilike 45 minuta, srce mu je opet počelo kucati uz veliko iznenađenje liječnika - iako je to bio ishod kojem su se nadali.

Dva dana kasnije, probudio se.

- On je plakao, oko njega su plakali, i prilično sam sigurna da sam i ja malo plakala - rekla je sestra iz traumatološkog odjela, Whitney Holen.

'Bilo je zaista jako posebno vidjeti nekoga na kome smo toliko naporno radili od početka do kraja da bi se onda probudio tako dramatično i impresivno', dodao je liječnik iz tima koji je brinuo o njemu.

Gospodin Knapinski, koji se još oporavlja, rekao je da je počeo pješačiti nakon što je nadvladao ozbiljnu ovisnost o drogama.

- Nekad sam bio vrlo nezdrav, boležljiv čovjek. Sada se bavim planinarenjem i to mi je promijenilo način života - rekao je, dodajući da je medicinsko osoblje odbilo prihvatiti da je umro.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.