LANSIRAN U SVEMIR

Najbrži automobil u galaksiji promašio putanju - Starman ide i dalje od Marsa!

Najbrži automobil u galaksiji promašio putanju - Starman ide i dalje od Marsa!
07.02.2018.
u 17:38
Raketa je premašila orbitu Marsa i nastavila ići prema asteroidnom pojasu, rekao je Musk
Pogledaj originalni članak

Šef SpaceX-a Elon Musk izjavio je kako bi njegova raketa Falcon Heavy, koja je jučer prvi put uspješno lansirana, mogla otići dalje i od Plutona. Zbog predugog izgaranje jedne od raketa premašila je Marsovu orbitu i nastavila se kretati prema asteroidnom pojasu. 

- Može lansirati stvari izravno na Pluton i dalje. Ne treba čak ni gravitacijsku praćku. Možete se vratiti na Mjesec - rekao je Musk nakon lansiranja rakete koja je u svemir poslala automobil Tesla Roadster. 

Musk je rekao da je SpaceX spreman za skori novi let Falcon Heavyja, koji bi se mogao dogoditi za tri do šest mjeseci. Taj put će umjesto Tesle nositi komercijalni teret, dodao je. Musk je nakon lansiranja također otkrio da je SpaceX tri puta pokušao otkazati ovaj program zbog teškoće izvedbe. Samo lansiranje sinoć je bilo više puta odgađano.

Lansiranje je bilo uspješno, ali raketa je ipak promašila cilj - da proleti blizu Marsa. Naime, jedna od raketa predugo je izgarala. - Raketa je premašila orbitu Marsa i nastavila ići prema asteroidnom pojasu - tvitnuo je Musk o grešci.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.