Slovenija

Mogući pobjednik izbora zbog koronavirusa ne može na biralište

Mogući pobjednik izbora zbog koronavirusa ne može na biralište
21.04.2022.
u 07:29
Pogledaj originalni članak

Jedan od potencijalnih kandidata za mjesto predsjednika nove slovenske vlade neće zbog zaraze koronavirusom sudjelovati u završnim danima kampanje za parlamentarne izbore u nedjelju, a zbog izolacije će umjesto na biračkom mjestu glasovati putem pošte.

Stranka Pokret Sloboda koja je formirana početkom godine, a vodi je menadžer Robert Golob, potvrdila je u srijedu da se je njihov predsjednik zbog zaraze koronavirusom još u ponedjeljak prijavio državnom izbornom povjerenstvu za glasovanje putem pošte.

Golob je u ponedjeljak objavio da je samotestiranjem otkrio zarazu i da ima blage simptome, a infekcija je naknadno potvrđena i službenim testom.

Zbog propisa o sedmodnevnoj izolaciji u slučaju zaraze, Golob neće moći sudjelovati u predizbornim političkim TV sučeljavanjima i nastupima u živo pred biračima, niti se obratiti iz izbornog stožera svojim simpatizerima i glasačima nakon objave rezultata u izbornoj noći, osim preko Skypea i video objava.

Njegova je stranka objavila da će ga u zadnjim suočavanjima do petka u ponoć, kad započinje predizborna šutnja, zamijeniti drugi vodeći članovi stranke i kandidati Pokreta Sloboda za novi sastav parlamenta.

Predizborne ankete najavljivale su zadnjih tjedana vrlo tijesnu borbu Golobove stranke i Slovenske demokratske stranke (SDS) sadašnjeg premijera Janeza Janše u utrci za dobivanje relativne većine u novom parlamentu.

Svaka od njih mogla bi dobiti između 25 i 30 zastupnika u Državnom zboru koji sastavlja 90 zastupnika, s time da Golob ima veći koalicijski potencijal za sastavljanje nove vlade sa strankama ljevice, proizlazi iz dosadašnjih predizbornih anketa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.