Njemačka

Merkel se nada da će Velika Britanija ostati u EU

Merkel se nada da će Velika Britanija ostati u EU
02.06.2016.
u 17:11
Pogledaj originalni članak

Njemačka kancelarka Angela Merkel se nada da će Velika Britanija ostati u Europskoj uniji "na dobrobit sviju nas".

Ona je izjavila u četvrtak da je na britanskim glasačima da odluče da li da napuste ili da ostanu u EU na referendumu zakazanom za 23. lipnja.

- Očigledno je na građanima Ujedinjenog Kraljevstva da odluče kako će glasati na referendumu. I ranije sam u više navrata izjavljivala kako se osobno nadam i želim da Velika Britanija ostane dio EU - izjavila je njemačka kancelarka na zajedničkoj konferenciji za novinare s generalnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltemnbergom.

- Mi ćemo zajednički raditi s Velikom Britanijom, posebno kada je riječ o novim pravilima EU. Moramo razviti ta pravila skupa s Britancima i kad god direktno razgovaramo o njima rezultati će nesumnjivo biti bolji nego uz vanjske posrednike - kazala je njemačka čelnica.

Ona je naglasila značaj jedinstvenog tržišta, regije slobodne trgovine koja također uključuje neometan protok roba, ljudi i kapitala.

- Zemlje izvan EU nikada neće imati dobre rezultate u pregovorima - rekla je njemačka kancelarka.

- To ne bi bilo samo u našem interesu, nego i u interesu Britanije da se pregovori odvijaju među zemljama koje su članice EU - izjavila je Merkel, prenosi BBC.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.